Misbrugscenter

Få den rette hjælp på et misbrugscenter nær dig

Få den rette hjælp på et misbrugscenter nær dig

editorial

Oplever du at dit forbrug af alkohol, receptpligtig medicin eller måske stoffer så som cannabis eller kokain er begyndt at styre dit liv? Så bør du hurtigst muligt søge hjælp på et misbrugscenter.

Hvad kan jeg få hjælp til på et misbrugscenter?

På et misbrugscenter kan du få hjælp til at slippe et afhængigheds betinget misbrug, faktisk nærmest uanset misbrugets type og afhængighedens objekt.

Et misbrug kan antage mange former, for eksempel alkoholisme, narkomani, ludomani, trænings afhængighed eller afhængighed af receptpligtig medicin. Misbrugets og afhængighedens anatomi er dog gennemgående for alle typer afhængigheds betinget misbrug. Og derfor vil de mange forskellige typer afhængighed kunne behandles med de samme metoder.

Hvordan behandles afhængighed på et misbrugscenter?

Når du gerne vil ud af dit misbrug handler det først og fremmest om at nå ind til problemets kerne. Derfor er det ikke nok bare at droppe stoffet, spillet, træningen eller den læge ordinerede medicin.

Dette kan være svært nok i sig selv – og er der tale om et substans misbrug så som for eksempel alkoholisme eller narkomani vil det faktisk være forbundet med stor risiko selv at forsøge sig med dette. Her er der nemlig en fysisk afhængighed som skal adresseres samtidig med at det mentale misbrug skal behandles.

På et misbrugscenter vil du kunne få foretaget det der kaldes en afrusning eller en afgiftning. Under denne indledende behandling skylles de skadelige stoffer ud af systemet. En afrusning eller en afgiftning er dog ikke nok i sig selv. Derfor følges behandlingen op med intensiv terapi som forløbet over flere uger. Terapien skal give dig de redskaber du skal bruge for at bygge dit liv op på ny. Og så er du klar til at genoptage en tilværelse uden afhængighed og misbrug.

Du kan læse mere om misbrugsbehandling hos Behandlingscenter Stien på behandlingscenter-stien.dk.