Misbrugscenter

Få hjælp af et misbrugscenter

Få hjælp af et misbrugscenter

editorial

Har du et misbrug – og det kan være alle former for misbrug fra ludomani til brug af stoffer eller alkohol – er det muligt at få gratis hjælp på et af de mange misbrugs- eller behandlingscentre, der findes rundt omkring i landet. Det kunne f.eks. være Behandlingscenter Stien. 

Det kan være alle former for hjælp, og der bliver taget udgangspunkt i dig og dit misbrug. I nogle tilfælde er det nok at få nogle gode råd til, hvordan man kan mindske sit indtag, så det går fra at være et usundt misbrug til et mere sundhedsmæssigt forsvarligt indtag. 

I andre tilfælde kan det være nødvendigt at indgå i en reel behandling. I nogle tilfælde endda en indlæggelse alt efter omfanget af misbruget.

Misbrugscenter

Helhedsorienteret behandling

Tidligere troede man, at det var nok at afgifte en misbruger og så ellers udlevere antabus eller metadon, og så var den ged barberet, og misbrugeren var kureret. Men erfaringer har vist, at det langt fra er tilfældet. I dag er en behandling langt mere omfattende og kigger også på årsagerne til misbruget. Dem hjælper man med at få bearbejdet, så det bliver nemmere at klare en hverdag uden ens misbrug. 

Når den egentlige behandling er slut, og hverdagen starter, er der stadig mulighed for at få hjælp af behandlingscenteret. Det skyldes, at mange vender tilbage til dårlige vaner. Ikke fordi de har et behov, men af ensomhed og kedsomhed. Det er nemlig ofte også nødvendigt at udskifte ens venner og den tid, man ellers har brugt på ens misbrug, skal udskiftes med nye venner og sunde aktiviteter. 

Derfor giver en større eller mindre tilknytning til behandlingsstedet også god mening, selvom den egentlige behandling er slut. Det kan også være, at du har brug for hjælp til at finde en ny bolig, søge jobs eller andre former for praktisk hjælp.