Misbrugscenter

Vidste du disse ting omkring et misbrugscenter?

Vidste du disse ting omkring et misbrugscenter?

editorial

Rundt i landet findes der flere forskellige misbrugscentre. Og hvis du ikke er bekendt med dem, så læs gerne med. Vi kommer nemlig til at fremhæve flere ting, du måske ikke allerede vidste omkring det. 

Ting du skal vide omkring et misbrugscenter

Du kan ringe ind og få rådgivning 

Noget af det første du skal vide omkring et misbrugscenter er, at du kan ringe ind og få rådgivning. Det er vel og mærke gratis. Det åbner også op for, at du har mulighed for at stille diverse spørgsmål, du måtte have. Det kan være alt fra, om du har mulighed for at komme i behandling nu, hvor lang tid du kan være det eller andet. 

Misbrugscenter

Der er fokus på dig, når du kommer i behandling 

En anden ting du skal vide, når du starter i misbrugsbehandling er, at der er fokus på dig, når du kommer ind. Det vil sige, at der blandt andet bliver tilrettelagt et forløb, der er skræddersyet til lige netop dig. Det er nemlig alfa og omega for, at du også kommer til at få den hjælp, du har behov for. 

Du kommer i professionelle hænder 

En tredje ting du skal vide er, at du kommer i professionelle hænder, når du kommer i misbrugsbehandling. Der er nemlig professionelle og faguddannede tilknyttet, som tager sig godt af dig fra start til slut. 

Visse steder kan pårørende også få hjælp 

Hvis ikke du allerede vidste det, så er der visse steder også mulighed for, at pårørende kan få hjælp og samtaler. Og det kan være mindst lige så vigtigt. Det er nemlig ikke kun misbrugeren, der bliver påvirket af at have en afhængighed. Det er i lige så høj grad også familie og de pårørende omkring, der bliver mærket af, at de har en relation til en, der er misbruger: https://behandlingscenter-stien.dk.