Misbrugscenter

Få den rette hjælp til afgiftning på et misbrugscenter

Få den rette hjælp til afgiftning på et misbrugscenter

editorial

Er du røget ud i et ukontrollabelt forbrug af læge ordineret medicin som for eksempel Tramadol eller Oxycontin? Så bør du omgående søge hjælp hos et misbrugscenter.

Hvorfor gå i behandling på et misbrugscenter?

Måske tænker du at det virker som overkill med professionel misbrugsbehandling. Du kan jo lægge pillerne på hylden når som helst det skal være, og dermed kvitte den grimme vane. Men dette er faktisk temmelig langt fra sandheden – og samtidig på ingen måde tilrådeligt.

Har du først oparbejdet et afhængigheds betinget misbrug af receptpligtig medicin er det ikke bare sådan at stoppe fra den ene dag til den anden. For det første vil du lynhurtigt få en uimodståelig trang til at indtage pillerne på ny – det er sådan afhængighed fungerer. Og for det andet vil det faktisk være direkte farligt for dig at forsøge at kvitte medicinen cold turkey, som man siger.

Misbrugscenter

Professionel hjælp til afgiftning – en absolut nødvendighed

Det er nemlig ikke udelukkende opiaternes rus og afslappende virkning de berygtede opioider emulerer. Også de frygtede abstinenser er kendetegnende for disse præparater.

Hvis du prøver at lægge pillerne på hylden uden at være tilknyttet et decideret afgiftnings forløb kan du risikere svære konsekvenser. Opioid abstinenser indebærer blandt andet voldsomme smerter i muskler, knogler og hoved, kramper, kvalme og opkastninger, svedeture og feber rystelser samt i alvorlige tilfælde svær depression, delirium og hallucinationer.

Du vil ikke være i stand til at tage ordentlig vare på dig selv under et abstinenser forløb, som kan vare i op til en uge. Det betyder at du kan risikere at dehydrere, med varige skader på organer eller måske endda døden til følge. Derfor er det vigtigt at du får hjælp til afgiftning. Og denne kan du få hos et professionelt misbrugscenter.

Hos Behandlingscenter Stien kan du blive afgiftet under overvågede forhold, og dernæst tilbudt et længerevarende behandlings forløb. Læs mere på https://behandlingscenter-stien.dk.