gulvafslibning

Gulvafslibning på andre steder end lige gulvet

Gulvafslibning på andre steder end lige gulvet

editorial

Selvfølgelig er en gulvafslibning jo noget, man laver på gulvet og ikke andre steder, for så hedder det jo ikke en “gulvafslibning” mere, men mere et forord med det, man vil slibe, samt endelsen “-afslibning”.

Men pointen med at bruge udtrykket gulvafslibning er, at man ofte også bruger et gulvafslibningsfirma til at hyre ind, når man skal have slebet andre ting ned end bare lige gulvet.

Men lad os dog lige slå fast med det samme, at dette “andet” altså stadig skal være noget, som er lavet af træ, ellers kan det ikke lade sig gøre med den fremgangsmetode eller udstyr. Så skal man have fat i andre fagmænd.

Hvad kan man så ellers udover gulve slibe ned?

Det er faktisk bare at tage at kigge dig omkring i det lokale, du sidder i, eller se dig omkring på din kontorplads eller andre rum i dit hjem og se, hvad der er af træ.

Selvfølgelig er det dog ikke alt, man kan slibe ned med samme udstyr, og har man at gøre med for eksempel skuffehåndtag, så kan det nok være, det er nemmere at slibe ned med et stykke sandpapir, man krøller omkring håndtaget, så man lettere kan komme omkring de små nørklede steder.

Men ting af træ af større overflader, der er plane, kan man sagtens slibe ned på samme måde.

Dette kan for eksempel være en køkkenbordplade, en vindueskarm, en kommodetop eller reoltop, en lampestand eller noget helt andet.

Faktisk kan man også slibe væggene og loftet ned, hvis dette er lavet af træ, for fremgangsmetoden og udstyret, der skal bruges til dette, er nogenlunde det samme bare med et par ændringer dertil.

Hvis du er i tvivl, om dit parti af træ kan tåle eller komme til at blive slebet ned, så er det bare med at tage fat og forhøre dig hos eksperterne.