gulvafslibning

Giv det gamle gulv en chance til med en professionelt udført gulvafslibning

Giv det gamle gulv en chance til med en professionelt udført gulvafslibning

editorial

Et flot og intakt trægulv er ikke alene en pryd for enhver bolig. Det er også et ubetinget og nærmest uvurderligt aktiv. Træværk er og bliver nemlig det mest optimale materiale, når det handler om gulvbeklædning.

Så er din bolig belagt med et sundt, intakt – og måske endda originalt – trægulv handler det om at passe rigtig godt på det. Det kan nemlig betyde en stor forskel i værdien på din bolig når den skal vurderes i forbindelse med et eventuelt salg.

Skal jeg beholde mit slidte trægulv?

Som nævnt oven for kan det godt betale sig at bevare trægulvet i boligen i stedet for at skrotte det. Men det kan dog godt være fristende at erstatte et trægulv med en anden gulv type – især hvis gulvet er slidt og trist i overfladen.

Trægulve, som er behandlet med sæbe eller olie, vil hurtigere end malede eller lakerede trægulve begynde at udvise tegn på slitage. Dette skyldes at olie og sæbe – de såkaldt ikke forseglende behandlingsformer – ikke yder træværket samme grad af beskyttelse om eksempelvis et tykt lag hård lak eller fernis.

Et olieret eller et sæbe behandlet gulv er udelukkende beskyttet af den hinde af olie eller sæbe som er dannet i gulvets overflade i forbindelse med den seneste behandling. Denne hinde skal vedligeholdes ved hyppig vask med oliesæbe eller med sæbespåner, som vedligeholder og genopbygger den ved hver vask. Forsømmes denne rutine slides hinden hurtigt bort – og med den forsvinder alle smuds og væske afvisende egenskaber samt eventuel uv beskyttelse. Og så vil overfladiske fibre tørre ud og gøre gulvet særligt sårbart.

Dette betyder dog ikke at gulvet er klart til at blive kasseret. Du vil nemlig sagtens kunne genskabe den skinnende og ensartede overflade på ny ved hjælp af en gulvafslibning og en efterbehandling. Bestil et godt tilbud på gulvafslibning hos Gulvkanonen via hjemmesiden https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-esbjerg/.