Overdækket terrasse

Værd at overveje, når du skal have en overdækket terrasse

Værd at overveje, når du skal have en overdækket terrasse

editorial

Der kan være mange gode grunde til at få en overdækket terrasse, så som at du kan sidde udenfor hele året rundt i læ for regn og dug. Derudover holder det på varmen på en kølig sommeraften, og hvis du vil bruge det om vinteren eller i efteråret, kan du supplere med en terrassevarmer.

Derudover bliver havemøblerne ikke våde, og holder derfor længere, og så er det et af de mest oplagte steder at have en havefest. En overdækket terrasse kan have forskellige priser, og det kan derfor godt betale sig at overveje, hvad man har af budget og behov nøje.

Skal dit terrassebyggeri anmeldes?

Hvis du har tænkt dig at lave en tilbygning til dit hus og ikke blot købe en markise eller en parasol, så skal du tjekke, om du har pligt til at anmelde byggeriet, eller om du skal have en tilladelse for at bygge. Det kan nemlig tænkes, at der er noget i din lokalplan, der gør, at du enten skal bede om tilladelse, eller som fraholder dig fra at bygge en terrasse, og så skal du se på andre løsninger. Som hovedregel skal du dog kun have en tilladelse, hvis overdækningen er over 50 m2., men dine pligter kan afhænge af forskellige ting.

Gode råd at overveje

1. Du kan bruge planter og hække til at skabe læ. Ved at gøre det, får du læ fra vind og vejr, en grøn terrasse og din terrasse bliver ugeneret. Det er dog vigtigt at huske, at du gerne vil have, at solen skal kunne skinne ind, så det er rart at være der.

2. Få styr på regnvandet. Det er vigtigt at have en plan for, hvordan du vil aflede vandet fra terrassetaget. Det vil nemlig ofte være et krav i din lokal plan, at din regnvand skal sive ned på egen grund.