Overdækket terrasse

Gode råd når du får en overdækket terrasse

Gode råd når du får en overdækket terrasse

editorial

Det kan være fedt at få en overdækket terrasse, hvis man gør det på den rigtige måde. Det betyder nemlig, at man kan sidde udenfor i læ og dermed nyde udelivet hele året rundt. Der er nemlig mange fordele ved en overdækket terrasse, for ikke alene holder den regn og dug ude, men den holder også på varmen, hvis det f.eks. er lidt køligt en sommeraften, eller hvis du gerne vil side ude i efteråret. Du kan evt. få en terrassevarmer til at hjælpe også.

Derudover bliver havemøblerne ikke våde, og grillen har en fast plads. Det bliver nemt og hurtigt et hyggeligt samlingssted for hele familien. Læs mere på https://www.kun-terrasser.dk/overdaekket-traeterrasse

Hav styr på diverse tilladelser

Det kan være en rigtig god ide, at tjekke op på, om du skal anmelde dit terrassebyggeri. Det kan tænkes, at du ikke må pga. en lokalplan, eller at du har pligt til at melde byggeriet eller få tilladelse fra kommunen. Det ville være træls at få fingrene igennem, fordi du ikke brugte tiden på at gøre dit forarbejde. Du kan dog regne med, at det som regel kræver en tilladelse, hvis du vil lave en overdækket terrasse, som er over 50 m2, men det kan afhænge af andre ting også.

Et par gode råd

1. Overvej størrelsen. Du vil nemlig gerne kunne være på den og hygge i hverdagen, men også have plads til gæster. Der skal også helst være sol og læ på terrassen. Tænk derfor over, hvornår du regner med at bruge den. Hvis du primært vil bruge den om aftenen, er det jo rart med aftensol.

2. Skal den være fritstående eller murfast? Det kan være rart, at der er direkte adgang fra huset, men det betyder, at den skal hæftes til husmuren. Du kan dog også bygge den fritstående op af f.eks. et hegn eller et skur.