dør

Sådan undgår du en bestemt slitage på en dør

Sådan undgår du en bestemt slitage på en dør

editorial

En dør bliver udsat for mange former for slid gennem tiden, om det er en udendørs dør, der leder til udenfor, eller det er en rumdeler af en dør, eller vi har at gøre med en dør, der leder ind til et værelse.

Vi taler om alt fra, at man smækker med den, at den skraber mod gulvet, at vi støder ind i den, banker ting ind i den og så videre.

Men der er en bestemt type slitage, som man faktisk selv lægger op til, men som man kan undgå mest muligt, også selvom langt de fleste døre er bygget til at kunne holde til den her slags slitage – men det er trods alt bedre, at man forsøger at gøre sådan, at døren kan holde længst muligt.

Og det har faktisk at gøre med den klassisk banken, og det gælder på alle type døre.

image

Undgå for mange slag på den dør

Det er dog klart nok, at hvis man har en dør til et privatværelse, så har man som regel ikke noget hængende på døren, man kan slå med for at banke, og der sidder heller ikke en ringeklokke, men det er jo en anden sag, når der er tale om hoveddøren og andre døre, der leder ind i huset som regel.

Det klassiske er jo at banke på sådan en dør for at annoncere ens ankomst, men døren kan blive slidt af det, og desuden bliver der banket meget forskelligt, så det nogle gange er for voldsomt.

Men det kan være nødvendigt, hvis man har et stort hus, og man skal kunne høre bankeriet helt nede i den anden ende af huset.

Derfor kan det langt bedre svare sig, at man installere en ringeklokke, som besøgende så i første omgang forsøger sig med, når de skal markere, at de er ankommet til dit hjem.