ølbrygning

Bryg din egen specialøl

Bryg din egen specialøl

editorial

I de seneste par år er der kommet mange små microbryggerier på markedet og flere og flere ølelskere har opdaget at øl ikke bare er øl. Samtidig har mange fået lyst til at lære at lave sin egen specialøl. For at kunne brygge sin egen øl, skal du bruge få ingredienser samt et udstyr til ølbrygning. 

Mange butikker der sælger ingredienser og udstyr til ølbryggere har også et startskit, der gør det muligt at få afprøvet om det er en hobby man har lyst til at forfølge, uden at man skal bruge en halv million kr. 

Kursus i ølbrygning

Der er flere måder at lære at brygge øl. En af de mere hyggelige er at tage på et kursus i ølbrygning. Du kan gøre det alene eller også kan du tage et par kammerater med. Det tager typisk en eftermiddag og aften. Du lærer på kursuset at lave en god almindelig basisøl, du kan bruge til at brygge videre på. Det er en god ide at arrangere at du bliver hentet, når du skal hjem.

Både på grund af de gode smagsprøver du får i løbet af arrangementet, men også fordi du har en stor gryde med øl med hjem. Det er meget upraktisk at have en 20 liters gryde med i bussen især efter flere gode smagsprøver.

Når du har lært at lave en god basis øl, har du mulighed for at eksperimentere med andre smagsvarianter. Det er en god ide at skrive dine eksperimenter ned, så du ved hvad der virker og hvad der ikke virker. Du kan finde meget viden både i bøger og på YouTube. Du kan også spørge i butikken, hvor du køber de forskellige ingredienser. Sælgerne i butikken har en stor viden både omkring ølbrygning og om hvordan de forskellige ingredienser fungere. Alene og sammen.