tandimplantat

Skal det gøre ondt at tage til tandlæge?

Skal det gøre ondt at tage til tandlæge?

editorial

Den største frygt mange har for tandlæger er, at det kommer til et gøre forfærdeligt ondt. Men er det virkelig nødvendigt, at det gør det? Det bør det nemlig ikke være, men det kræver at du selv gør noget forarbejde, for at undgå det.

Børst tænder godt og tit

Den bedste måde du kan undgå, at det kommer til at gøre ondt hos tandlægen, det er ved at sørge for at børste dine tænder godt og tit. På denne måde modarbejder du huller og andet, som gør, at du skal opereres eller bores i under besøget hos tandlægen.

Måden du skal børste dine tænder på er ved at:

1. Børste dem morgen og aften.

2. Børste dem i mindst 2 minutter.

3. Bruge cirkulere bevægelser.

4. Bruge tandpasta.

Hvis du følger ovenstående, og sørger for at gøre det hver dag, så er du godt på vej til at få sunde og raske tænder, helt uden huller og forrådnelse.

Brug tandtråd

Du har nok hørt det før hos tandlægen: “Bruger du tandtråd”?.
Der er god grund til, at de spørger dig om det. Med tandtråd kan du nemlig fjerne alt det skidt der sidder mellem tænderne. Når du fjerner skidtet mellem tænderne, så modarbejder du huller, men fjerner også risikoen for tandsten, som er de små “sten” der kan forme sig på dine tænder. Tandsten er kort fortalt forkalket bakterier, som kan forme sig på tænderne, hvis bakterierne får lov til at blive siddende.

Vælg en god tandlæge

Der er stor forskel på tandlæger, derfor er det vigtigt at finde en tandlæge, som man finder sig tilfreds med. Hos en god tandlæge kan man undgå for mange smerter, også selvom man skal have lavet forskellige ting. En god tandlæge kan nemlig gøre det så smertefrit som muligt, hvor de samtidig leverer et ordentligt resultat. Vi kan anbefale stjerneklinik, som du kan finde her: https://stjerneklinik.dk/behandlinger/implantater/