Afhøvling af gulve

Overvejer du at få behandlet dine gulve?

Overvejer du at få behandlet dine gulve?

editorial

Hvis du har flotte trægulve i dit hjem, så er der en række behandlingsmuligheder, som du kan bruge af for at få dit gulv til at se pænt ud igen. Læs med her, om hvilke behandlingsmuligheder du kan benytte dig af, hvis du overvejer at få behandlet dine gulve. 

 

image

 

1. Gulvafslibning

Gulvafslibning er en mulighed for at genoplive gammelt trægulv igen. Gulvafslibning sker ved hjælp af en remdrevet slibemaskine, der kører hen over gulvet med høj hastighed og fjerner et tyndt lag træ fra hvert bræt for at nå frem til træets korn. Processen fjerner defekter og matte lag i overfladen og vil afsløre en helt ny overflade. Gulvafslibning er en mildere metode at bruge til dit trægulv, der kan garantere flotte resultater. Gulvafslibning er effektiv mod gamle slidmærker, som du har besvær med at få fjernet ellers. Herudover er det også effektivt imod pletter, der er kommet på dit gulv overtiden.

 

2. Gulvafhøvling

Med gulvafhøvling kan du opnå det samme resultat som ved gulvafslibning, men ved gulvafhøvling fjernes der mere materiale end ved gulvafslibning. Afhøvling af gulve er en mere grovere metode, hvor du kan risikere at beskadige dine brædder. Man anbefaler ofte kun denne type af behandling til gulve, der er virkelig slem tilstand. Herudover anbefales det også at lade professionelle udføre gulvafhøvling. Ellers kan du blive nødt til at udskifte brædder eller dele af brædder på grund af skader.

 

3. Gulvbehandling med lud

Hvis du har gamle trægulve, der er begyndt at se gullige ud, så kan du overveje ludbehandling. Med lud kan du modarbejde gulningsprocessen i dine trægulve, som der godt kan forekomme ved ældre trægulve. Ludbehandling er særligt godt til trægulve, der er lyse, da behandlingen nemlig giver et mere lyst resultat. Ludbehandling kan benyttes til alle typer af trægulve, men resultatet kan muligvis se forskelligt ud. Spørg din gulvlægger, hvad han/hun kan anbefale, hvis du påtænker denne behandling til dine gulve.