Afhøvling af gulve

Afhøvling af gulve. Gør det selv eller få det gjort?

Afhøvling af gulve. Gør det selv eller få det gjort?

editorial

Når man skal flytte er der mange ting der skal laves og ordnes og er man så heldig at skulle flytte ind i en bolig med smukke trægulve, bør man overveje om man skal få slebet gulvene, inden man flytter ind. Det skyldes at det er langt nemmere at gøre når boligen er tom, end når den er fuld af møbler. Det sidste er selvfølgelig også muligt, det er bare mere besværligt og tidskrævende. 

Mange har den holdning at det kan de sagtens selv gøre, så hvorfor få et firma til at gøre det. Men når man tager tiden og efterbehandlingen med ind i ligningen, kan det ofte godt betale sig at få det gjort og bruge tiden på noget andet. Afhøvling af gulve er ofte mere omfattende, end at få ens gulve afslebet. 

Spar penge på god forberedelse

Hvis du har planer om selv at kaste dig ud i projekt afhøvling af din nye boligs trægulve, er det en god ide at starte med at forberedelse af gulvene, for i det samme sekund at du tager maskinen ud af butikken, koster det dig penge, også vil det være ærgerligt først at gå igang når du har hentet maskinen. En god forberedelse vil iøvrigt også have betydning for det endelige resultat. Din forberedelse vil betyde et flottere resultat. 

Start derfor med at vaske dine gulve godt og grundigt. Evt. skidt som ikke er væk vil ende i trægulvene. Sørg også for at søm er slået godt ned i træplankerne, så de ikke kan ødelægge sandpapiret. Det har den ekstra bonus at dine gulve ikke vil knirke. 

Hæng ledninger op og fjern panelerne, så du kan komme nemmere til og helt ind til væggen. Ved at hænge ledningerne op, slipper du for at skulle stoppe maskinen, hvilke har betydning for det endelig resultat.