jagtudstyr

Jagtudstyr er en essentiel del af det at være et menneske

Jagtudstyr er en essentiel del af det at være et menneske

editorial

Vi ser os danskere som nogle, der eksporterer en masse kød til udlandet, men som udgangspunkt er vi landmænd, der opdyrker jorden. Det er næsten ærkeeksemplet på at se noget dansk.

Men før vi havde lært at opdyrke landet, så skulle vi fange dagens mad, og det er sådan set forlængelsen frem til i dag, hvor vi sælger meget af det gode kød til udlandet.

Man taler i dag om, at kødindustrien udlejer alt for meget CO2, men i gamle dage var det meget nødvendigt, at vi kunne skaffe vores mad i form af kød, da det løb rundt omkring os, og det ikke var nok bare at spise det, man lige kunne grave op fra jorden – og nogle gange var det også giftigt.

Da man så ligefrem lærte tilberede maden, så var grundlaget ligesom lagt til, at nu skulle der jages mere professionelt og med bedre midler.

Jagtudstyr brugte vi dengang som nu

Man kan næsten ikke besøge det område i verden, som ikke har deres udgaver af jagtudstyr, og noget af det kan se gammeldags ud og har måske ikke ændret sig radikalt i mange, mange år. Men hvis det virker, så er der jo ingen grund til at udskifte det.

Det kommer jo også meget an på, hvad det er, man jager, men man skulle og skal have noget jagtudstyr for at kunne fange ens bytte.

I gamle dage var det jo vigtigt at skaffe mad på bordet hver dag, for ellers var det måske ensbetydende med, at man ikke overlevede.

Derfor skulle man have noget godt jagtudstyr, som var træfsikkert og kunne holde længe. Den udvikling har fortsat frem til i dag, hvor vi bliver ved med at udvikle og forny jagtudstyret. 

Det er endda kommet så langt, at nu kan vi jage for sjov eller nedlægge bestande af dyr, der er blevet invasive.