Hobbyrum

Hvorfor skal jeg have mit eget hobbyrum?

Hvorfor skal jeg have mit eget hobbyrum?

editorial

Måske synes du at det virker overflødigt med et helt rum som udelukkende er dedikeret til hobby sysler og fritidsinteresser. Men her skal du tænke på at vi alle har brug for et frirum i ny og næ.

Med et hobbyrum inden for hjemmets fire vægge slipper du for at skulle gå uden for en dør når du har lyst til at dyrke din passion. Uanset om denne består i at skabe smukke kreationer med din symaskine, at male landskabs akvareller eller udfolde dig på et instrument er det en kæmpe fordel at kunne gøre dette i enrum. På den måde undgår du at blive forstyrret af husets øvrige medlemmer – og du forstyrrer ikke dem.

Med et hobbyrum har du plads til – og mulighed for – den ekstra fordybelse som sætter kulør på hverdagen. Og alt dette helt uden at behøve at forlade hjemmet.

Hvordan indretter jeg bedst et hobbyrum?

Den perfekte indretning af et hobbyrum afhænger selvfølgelig helt og holdent af rummets formål og af hobbyens karakter. Der er ingen grund til at ændre på et eksisterende værelse hvis det blot skal indrettes som syrum eller som et roligt sted hvor du kan tegne eller male med vandfarver. Er du mere opsat på at bruge olie eller akryl maling i forbindelse med dine kreative udfoldelser bør du dog sørge for at rummet er tilstrækkeligt ventileret, så du ikke indånder de skadelige dampe.

Har du tænkt dig at bruge dit hobbyrum som musik værelse bør du lade rummet behørigt lyd isolere således at hverken naboer eller øvrige familie medlemmer bliver generet af din øvning. Og du kan med fordel beklæde væggene med akustisk dæmpende materialer, så det også bliver til at holde ud for dig selv.

Du kan få mange flere tips og tricks til indretning af hobbyrum i en online blog på hjemmesiden https://husblog.dk/hvorfor-skal-du-have-et-hobbyrum/