Hobbyrum

Dyrk dine interesser i eget hobbyrum

Dyrk dine interesser i eget hobbyrum

editorial

De fleste mennesker har en eller flere hobbies – det vil sige ting de kan tage sig til som ikke vedrører jobmæssige eller familiære forpligtelser. Mange går op i sport og motion som en hobby, andre læser, og så er der dem som er kreative med deres hænder.

En hobby kan antage mange former, for eksempel syning, keramik, tegning eller andre kreative sysler. I disse dage er det for eksempel utroligt populært at strikke, idet strikning ikke kræver det helt store når det kommer til redskaber. Det er nemt at lære at strikke, og man kan strikke alle vegne – i toget, i lænestolen derhjemme, eller sågar til det kedelige møde. Og så får man et smukt og håndgribeligt resultat ud af strikketøjet, nemlig beklædning som kan glæde én selv eller én man holder af.

Sæt et rum af til den krævende hobby

Kræver din hobby dog mere end blot et par pinde og et garn nøgle skal du overveje om ikke du burde sætte et af husets mange rum af til det. Er et eller flere af børnene flyttet hjemmefra burde der været et par stykker at tage af. Og ellers kan du altid se om ikke kælderen, skuret eller annekset kan isoleres og ventileres således at du kan bruge rummet som dit hobbyrum.

Har du for eksempel en passion for oliemaleri er det sikkert ikke populært at du bruger familiens stue som atelier. Alle former for sløjd og snedkeri hører hjemme i et hobbyrum eller i et værksted hvor savsmuld og spåner ikke skal støvsuges op med det samme. Og spiller du musik er det klart at der er brug for et lydisoleret rum med den rette dæmpning hvor du kan udfolde din passion uden at genere hverken familien eller naboerne.

Du kan få mere inspiration til indretning af hobbyrum på husblog.dk