billig gulvafhøvling

Har du egentlig brug for en gulvafslibning?

Har du egentlig brug for en gulvafslibning?

editorial

Hvordan ved du egentlig, om det er en gulvafslibning, du har brug for, eller om det nærmere er en gulvafhøvling, der skal til for at redde dine gulve? Det gør du ikke nødvendigvis, men du kan jo læse med her, og se, om du bliver klogere.

For det første skal vi måske lige tale lidt om forskellen på en gulvafslibning og en gulvafhøvling. Det er nemlig sådan, at en gulvafslibning er den lette metode, hvis man kan sige det – den teknik man bruger, hvis gulvet bare trænger til en overfladiske behandling. Med en afslibning fjernes overfladiske ridser og skrammer, men man kommer ikke helt i dybden – det er kun den øverste millimeter, der elimineres.

Med en gulvafhøvling derimod kommer man netop i dybden. Her fjernes faktisk to-tre millimeter af gulvet, og derfor er det muligt både at komme pletter, hakker, ridser og ujævnheder til livs, ligesom gamle fernisrester og lim fra gulvtæpper kan fjernes med en gulvhøvl.

Hvad skal du så vælge? Ja, det afhænger jo fuldstændig af standen på dit gulv.

Hvordan ser dit gulv ud?

Når du skal beslutte, om du skal have det ene eller det andet, så skal du kigge på gulvets stand. Er det helt ad h…… til, og er gulvbrædderne skæve, fyldt med malingrester eller noget andet voldsomt, ja – så er det en afhøvling, du har brug for.

Det er bare ikke alle trægulve, der kan klare en afhøvling. Derfor skal du tjekke tykkelsen på dine gulvbrædder. Den finder du enten omkring dine radiatorrør eller ved at fjerne et dørtrin og kigge efter. Du kan naturligvis også bede en gulvmand komme forbi og give et tilbud på, hvordan dine trægulve bedst kan sættes i stand; vedkommende kan hurtigt se, om det er en mulighed med afhøvling, eller om du ganske enkelt er nødt til at lægge nye gulve.