billig gulvafhøvling

Få dit flotte trægulv tilbage med en billig gulvafhøvling

Få dit flotte trægulv tilbage med en billig gulvafhøvling

editorial

Et trægulv som har taget skade og derfor er bulet med dybe revner og måske endda deciderede niveauforskelle, kan være endog særdeles vanskeligt at møblere. Buler og niveau forskelle opstår når træværket som følge af indtrængende fugt svulmer op hvilket får de enkelte planker eller parketter til at forskyde sig i forhold til hinanden.

Samtidig vil et sådant gulv typisk være præget af grimme misfarvninger som stikker dybere end de sædvanlige pletter og skjolder fra spildte væsker. Og de dybe revner, som opstår i forbindelse med eksempelvis vandskade får gulvet til at fremstå grimt og uensartet samtidig med at det bliver ubehageligt at betræde.

Genskab gulvets plane overflade med en professionel gulvafhøvling

Kan du nikke genkendende til oven for stående beskrivelse har du sikkert også overvejet at skifte gulvet ud. Men dette er sandsynligvis slet ikke nødvendigt. Et trægulv kan, niveau forskelle og buler til trods, godt blive pænt og ensartet i overfladen på ny. Dette resultat kan opnås ved en effektiv gulvafhøvling, som er en noget billigere løsning end en total udskiftning af gulvet.

Ved en gulvafhøvling fjernes op imod en halv centimeter af træværkets overflade. Dette sker ved hjælp af en særlig maskine som benytter sig af en roterende valse på hvilken der er monteret små skarpe knive. Med denne maskine skrælles det øverste lag af træværket der hvor ujævnhederne er opstået således at buler og niveau forskelle udlignes og dybe revner mindskes.

Der skal ikke meget fantasi til for at forestille sig hvorledes afhøvling af gulve kan gå grueligt galt hvis arbejdet udføres af en amatør. Derfor bør du altid overlade denne opgave til en dygtig og rutineret gulvmand. Han vil have det rette håndelag til at styre maskineriet så dit gulv ikke lider yderligere skade.

Du kan læse mere om afhøvling og slibning af gulve på ideertilhuset.dk.