gulvslibning

Gulvslibning i København? Læs mere her

Gulvslibning i København? Læs mere her

editorial

Hvis du netop er blevet færdig med at male væggene i dit hus, vil du sikkert lægge mærke til, at dine gulve slet ikke matcher de fine, nymalede vægge. Måske fremstår dit gulv ujævnt i overfladen på grund af mange ridser og skrammer, som er opstået gennem år med børn, kæledyr, og møbler uden filtdutter under base eller ben. Måske har du lagt mærke til, at gulvet er falmet til en grim, gul farve under vinduerne, hvor det før var smukt og hvidt. Og måske er gulvet mat og gråt i overfladen visse steder, for eksempel foran døre og andre steder, hvor det bruges aller mest.

Slet spor efter tidens tand med en grundig gulvafslibning

Dette er tegn på, at dit gulv er slidt, og trænger til en behandling. De fleste trægulve vil, uanset hvordan de er behandlet, blive slidt med tiden. Sliddet fremskyndes naturligvis, hvis den regelmæssige pleje forsømmes, og træværket derfor ligger blottet og ubeskyttet. Så vil træets overflade begynde at blive ujævn. Den vil få tendens til at splintre, hvilket gør gulvet ubehageligt at betræde. Spildte væsker vil nemmere opsuges i træværket, hvilket vil skabe grimme, misfarvede skjolder i overfladen – og disse kan ikke vaskes bort.

Til gengæld kan de slibes bort. Og det er nemlig lige præcis, hvad der sker ved en gulvafslibning. Ved hjælp af en metode, som er væsentligt mere skånsom end en gulvafhøvling, fjernes de øverste 1 – 2 mm af gulvets overflade, således at misfarvninger fra solens stråler, nedtrådt skidt og støv, grimme pletter, ridser, skrammer og splinter forsvinder, og gulvet bliver glat og ensartet at se på – og behageligt at gå på. En plejende og beskyttende behandling efterfølgende sørger for, at gulvet bevarer sit smukke udseende i mange år efter gulvafslibning.

Hvis du vil vide mere om billig gulvafslibning i København, kan du besøge gulvkanonen.dk