gulvslibning

Giv dit gulv den rette pleje - start med en gulvslibning

Giv dit gulv den rette pleje - start med en gulvslibning

editorial

Hvis du er i besiddelse af et trægulv, kan du sikkert nikke genkendende til, at det visse steder har en tendens til at blive mat og gråligt i overfladen. Dette skyldes, at trægulvet slides hurtigere på de steder, det hyppigt betrædes, end andre steder, for eksempel hjørner og kroge. Når et trægulv ikke modtager den fornødne omsorg i form af en plejende og beskyttende behandling på regulær basis, bliver det slidt i overfladen. Et slidt trægulv er, ud over grimt at se på, ubehageligt at gå på. Det rå og blotlagte træværk har en tendens til at splintre – og træsplinter hænger fast i strømper og sokker, så de bliver ødelagt. Samtidig får gulvets overflade en ru og ujævn struktur, langt fra den silkeglatte, som kendetegner et velplejet trægulv.

Plej dit gulv rigtigt, så det forbliver smukt og strålende

Hvilken pleje, dit trægulv skal have, afhænger af trægulvets type, træværkets sort, og hvilken behandling, det har modtaget. Et oliebehandlet gulv skal vaskes jævnligt med en særlig oliesæbe, som plejer gulvet på den måde, som det har behov for. Er gulvet ludbehandlet, findes der særlig ludsæbe til dets behov, og et sæbe behandlet gulv skal vaskes med den samme slags sæbe, helst en gang om ugen, for at den beskyttende hinde kan bevares, og træet forblive beskyttet. Klassiske sildebens parketgulve er ofte behandlet med voks, som fremhæver de individuelle parketter, og mange mennesker foretrækker at lakere deres gulve, da de så kun skal vaskes med almindelig sæbe.

Slidt trægulv? Giv det nyt liv med en gulvafslibning

Hvis dit gulv har været negligeret i en længere periode, og ikke modtaget den rette pleje, kan du vælge at starte på en frisk med en grundig og billig gulvafslibning. Du kan finde en professionel gulvsliber, som kan hjælpe dig med at få dit smukke, strålende gulv tilbage, på gulvkanonen.dk