Gulvservice

Gulvservice – når dit trægulv trænger til en opfriskende behandling

Gulvservice – når dit trægulv trænger til en opfriskende behandling

editorial

Er dit gulv ridset, skrammet, ujævnt eller måske bare flosset og nusset i overfladen? Så vil det med sikkerhed have godt af gulvservice.

Hvad er gulvservice?

Gulvservice er en fælles betegnelse for de behandlinger et trægulv kan gennemgå for at blive pænt igen. Disse behandlinger indbefatter afslibning af gulve, afhøvling af gulve og efterbehandling af trægulve.

Hvilken form for gulvservice dit trægulv har bedst af kommer helt og holdent an på gulvets tilstand og beskaffenhed, træværkets sort og gulvets type. Samtidig skal eventuelle skader på gulvet tages i øjesyn før det endeligt kan besluttes om gulvet er bedst tjent med en gulvafhøvling eller om det kan nøjes med en gulvafslibning.

Et trægulv som har lidt overlast og fået dybe revner eller buler som følge af indtrængende fugt i forbindelse med en vandskade vil muligvis kunne blive pænt og jævnt igen – men det vil kræve en gulvafhøvling. En gulvafhøvling er en noget mere invasiv omgang end en gulvafslibning, da der ved en gulvafhøvling fjernes helt op til fem millimeter fra gulvets overflade, mod kun 1 – 2 millimeter ved en gulvafslibning. Dette sker ved hjælp af en maskine som er forsynet med en valse på hvilken der er monteret små skarpe knivskær.

En gulvafhøvling skræller således træværket hvorimod en gulvafslibning sliber det på skånsom vis med groft og fint sandpapir. Derfor kan et trægulv kun tåle et meget begrænset antal gulvafhøvlinger i løbet af sin levetid. Og derfor bør du kun vælge en gulvafhøvling når der er en virkelig god grund til det.

Få dit slidte trægulv flot igen med gulvafslibning

Derfor bør du vælge en gulvafslibning hvis gulvet blot udviser overfladiske tegn på slitage. Du bør lade en professionel gulvsliber udføre denne behandling – så bliver resultatet flottest, og du slipper selv for den tunge og trælse tjans. Find din gulvmand online på gulvafslibning-priser.dk