boligadvokat

Få den mest kompetente hjælp til boligkøb hos din boligadvokat

Få den mest kompetente hjælp til boligkøb hos din boligadvokat

editorial

Er du i gang med at købe en bolig, og har du måske allerede sat din underskrift på købsaftalen? Så bør du få fat på en boligadvokat.

Hvad kan jeg bruge en boligadvokat til?

I en boligkøb situation er din boligadvokat din wing man, på samme måde som ejendomsmægleren er sælgers. Mange bolig købere – især første gangs bolig købere – begår den store og graverende fejl at tro at ejendomsmægleren er på deres side. Det er den misvisende og fejlagtige betegnelse mægler som får dem til at gå galt i byen.

En ejendomsmægler er nemlig ikke en mægler forstået som uvildig formidler af boliger og ejendom. Ejendomsmægleren er hyret af sælger til at få huset eller lejligheden solgt – til den højest mulige pris og gerne så hurtigt som det kan lade sig gøre.

Derfor vil en ejendomsmægler ikke nødvendigvis oplyse dig om forhold som kunne have negativ indflydelse på din beslutning om et køb – i hvert fald ikke med mindre han eller hun er forpligtet dertil. Dette har en ejendomsmægler nemlig ingen interesse i. Ejendomsmægleren tjener sine penge ved salg af boliger. Og derfor er du selv ansvarlig for at skaffe dig viden om sådanne forhold.

Dette sker ved nærlæsning af diverse dokumentation som kan gemme på oplysninger vedrørende boligen eller dennes omgivelser. Det kan for eksempel dreje sig om lokal planer som kan afsløre forestående bygge og anlægs arbejde i nærheden af dit hus. Der kan også være tale om referater af bestyrelses møder eller general forsamlinger i ejer eller andels foreningen.

Denne type dokumenter kan fortælle en del om ejendommens eller foreningens drift og tilstand, lige som budgetter og regnskaber giver solid information om foreningens økonomi. Hvis man ved hvad man skal kigge efter kan man således læse ret meget ud af disse dokumenter. Og det ved en dygtig og erfaren boligadvokat.

Du kan finde en billig boligadvokat på eboligadvokat.dk