stress symptomer

Få afklaring på dine stress symptomer

Få afklaring på dine stress symptomer

editorial

Kæmper du en daglig kamp for at holde sammen på din facade, fordi du inden under er ved at gå til? Er din hverdag præget af nervøsitet, irritabilitet, hjertebanken, koldsved, høj puls og en konstant trang til at flygte langt væk? Sover du virkelig dårligt – og har du svært ved at bevare koncentrationen, således at du kan fokusere på dine arbejdsopgaver og på i det hele taget at føre en normal tilværelse?

Så er du med stor sandsynlighed i et stadie af stress, som kræver øjeblikkelig handling – og behandling. Stress er nemlig utroligt skadeligt, når det går hen og bliver en kronisk tilstand. Du kan risikere alt fra skader på fordøjelsen til hjerte kar sygdomme, hjerneskader og svær depression, hvis du ikke omgående opsøger professionel hjælp til behandling af stress. Dette sker for tusindvis af danskere hver eneste år. Så der er virkelig ingen undskyldning for ikke straks at opsøge lægen og få en grundig udredning.

Stress eller angst?

En anden god grund til at få en professionel stress eller angst specialist til at stille en diagnose på din tilstand, er, at du hurtigst muligt bør få afklaring i forhold til hvorvidt dine symptomer skyldes stress eller en angst lidelse. De oven for nævnte symptomer kan nemlig sagtens indikere angst, og ikke stress.

Grunden til, at det er vigtigt at skelne imellem de to tilstande, er, at behandlingen af stress er meget anderledes end behandling af angst. Stress betragtes som en forbigående tilstand, som kan bedres ved at fjerne patienten fra det stress fremkaldende miljø, for eksempel arbejdspladsen. Angst er en iboende psykisk lidelse, som ikke bare lader sig fjerne – og derfor består angst behandling i en terapeutisk proces, under hvilken patienten lærer at leve med – og bearbejde – sin angst.

Læs mere på angstekspert.dk