varmepumper Vejle

Varmepumper - det miljørigtige valg

Varmepumper - det miljørigtige valg

editorial

Der kan godt være mange penge at spare ved at have den rette varmekilde i boligen. Vil du skifte, kan du for eksempel finde varmepumper i Vejle.

der findes forskellige måder at varme sin bolig op på. En af de billigere måder at gøre det på er ved hjælp af en varmepumpe. Hvis du udskifter et oliefyr med en varmepumpe som din primære boligopvarmning vil du kunne skære noget i retning af halvdelen af dit varmebudget årligt. Og det er jo ikke så lidt.

Samtidig med at du sparer en masse penge gavner det også miljøet at du bruge mindre energi på at varme boligen op. Og det gælder selv om alle typer af varmepumper til boligopvarmning bruger noget strøm for at kunne fungere.

varmepumper Vejle

Flere forskellige slags varmepumper

Der findes tre forskellige tyer af varmepumper til boligopvarmning, nemlig 1) Luft til luft. 2 ) Luft til væske. og 3) Jord til væske. Luft til væske og jord til væske kræver begge to, at der er klassiske radiatorer med væske eller gulvvarmeanlæg med væske i huset. De omsætter nemlig varme fra henholdsvis luft og jord til varme, som overføres til vand eller anden væske inde i husets varmeanlæg. Luft til luft system kræver ikke et væske fyldt varmesystem i boligen. De fungerer nemlig som en varmeblæser.

Jordvarme kræver ret store etableringsomkostninger og ret meget plads. Der skal nemlig lægges slanger ud i jorden over et stort areal, der kan optage varmeenergien fra jorden som så overføres til boligens radiatorer. Man kan også borer slanger dybt ned i jorden i stedet for at bred dem ud i en meters dybde over set stort areal men det er ikke brugt så meget i Danmark. Sel om der er store etableringsomkostninger ved for eksempel et jordvarmeanlæg, så skulle  det faktisk kunne betale sig ind i løbet af en overskuelig årrække, og derefter er det ren gevinst.