højseng

Spar plads i børneværelset med en højseng

Spar plads i børneværelset med en højseng

editorial

Med en højseng kan du spare plads i børneværelset. Du bruger nemlig de samme kvadratmeter på gulvet til flere ting på en gang!

En almindelig seng er bare en flade med en madras og et ben i hvert hjørne. En køjeseng, der kendes fra mange steder, hvor der skal være mange sovepladser på få kvadratmeter, er så blot to senge oven på hinanden. En højseng er lidt det samme som en køjeseng, hvor man har fjernet den nederste af de to sovepladser. I stedet for kan pladsen neden under den høje soveplads bruges til noget andet. Det kan for eksempel være, at du sætter et skrivebord, et skab eller en sofa der hvor den nederste seng ellers ville være. Det kan også bare udnyttes som en hyggekrog eller ekstra plads på gulvet til leg.

Det kan være småt med pladsen, når der kommer børn til og særligt i en lille lejlighed. Her kan der være stort behov for at spare nogle kvadratmeter. Her er højsengen en måde at gøre det på. Desuden vil mange børn sikkert finde det sjovt og hyggeligt at sover højt oppe under loftet.

højseng

Mange udformninger af højsenge

Højsengen er med andre ord enormt praktisk i et mindre børneværelse, hvor der skal spares på pladsen. Men det kan også simpelthen betragtes som et sjovt indretningselement, der giver et hyggeligt “rum i rummet”. Det behøver ikke kun at være et praktisk spørgsmål.

Man kan få sådanne senge i mange udformninger – højseng såvel som køjeseng – for eksempel kan du få en klatrevæge til at kommer op til køjen og en rutsjebane til at komme ned med. Eller hele sengen kan værer udsmykket som et slot, en borg eller noget tredje. 

Højsengen kan bruges også på teenageværelset med hyggesofa eller skrivebord i stedet for den nederste køje. Her er rutsjebanen eller prinsesseslottet måske mindre relevant, dog.