Plankebord / spisebord

Rustikke plankeborde til hjemmet

Rustikke plankeborde til hjemmet

editorial

Gennem de seneste år er plankeborde blevet mere og mere populære. Et massivt plankebord fungerer godt med andre møbler i samme stil, men også sammen med et enkelt indrettet køkken eller værelse. Dyrker man f.eks. en stil med rene linjer og lyse farver i sit hjem, vil et plankebord stå i skarp kontrast til resten af rummet.

Plankeborde er meget holdbare, og kan bruges som både køkkenbord eller skrivebord. Bordene kan holde til meget, og skulle der komme ridser, er det relativt nemt at slibe eller polere.

Plankebord / spisebord

Sådan fremstilles plankeborde

Når plankeborde laves i høj kvalitet og af håndværkere, der ved hvordan man bedst arbejder med træ, bliver resultatet usandsynligt flot. Mange danskere har allerede fået øjnene op for, hvordan plankeborde kan give hjemmet et helt nyt og anderledes udtryk, end det man er vant til at se. Tunge møbler var populære for mange år siden, og de fleste af os har sikkert set dem i vores forældres eller bedsteforældres hjem. Nu har robuste møbler fundet deres vej tilbage i folks hjem – i hvert fald i form af plankeborde.

De fleste plankeborde er lavet af levende naturmateriale. Derfor er der ikke to plankeborde, der er 100 % ens, da træets farve og åretegninger vil variere. Det er også med til at give plankeborde en helt unik charme, som man ikke ville få på samme måde, hvis man blot købte et masseproduceret bord.

Da plankeborde er fremstillet i organiske materialer, er det vigtigt at sætte sig ind i, hvordan man bedst vedligeholder sit nye bord. Bordet holder i mange flere år, hvis man husker at pleje og vedligeholde det. Det gøres bl.a. ved at bruge voks specifikt til plankeborde. Man skal bruge en minimal mængde voks, som skal påføres på et rent og tørt bord. Efter behandlingen skal bordet tørre i et par dage. Dette bør gentages ca. hver tredje måned.