papirisolering

Papirisolering er nok næppe, hvad du forestiller dig, det er

Papirisolering er nok næppe, hvad du forestiller dig, det er

editorial

Når du ser sådan et ord som “papirisolering”, hvad ser du så for dig, at man gør med isoleringen?

Hvis du allerede kender svaret på forhånd, så er det ikke værd at hjælpe dem blandt dig. De skal selv regne den ud.

For det har ikke noget at gøre med, at man bare tager nogle gamle aviser og krøller dem sammen og sætter ind i hulrummet i ens vægge, i krybekælderen under gulvet eller i skunkrummene på loftet.

Man tager heller ikke en masse lag A4-papir eller lignende og lægger dem de samme steder, og selvom man er sparsommelig i Jylland, så tror vi næppe, at man ville gøre dette som isolering i Thy, også selvom de kan være lidt alternative på de egne.

Her er derimod tale om, at man bruger sådan noget, som man kalder papiruld med videre, som man kan isolere med.

Det er en helt anden form for papir

Du har måske hørt om isolering med rockwool eller glasuld, så nu kan du hilse goddag til papiruld som det nye barn i kliken, hvis du ikke allerede havde hørt om det.

Dog er det værd at bemærke, at man faktisk isolerede med papir på blandt andet den førstnævnte måde i gamle dage.

Dengang havde man ikke standardiserede måder at isolere med, og man havde ikke videnskaben til at bakke en op med, hvordan man gjorde det bedst, så man prøvede sig frem.

Desuden havde man jo heller ikke så mangler at rutte med, så hvis man havde noget genbrugsmateriale som papir med videre, så kunne man da isolere med det. Det var trods alt bedre end slet ikke at isolere.

Heldigvis ved vi bedre i dag, så hvis du skal have isoleret, så er det værd at overveje, om papiruld og lignende kan klare tricket for dig.