teleskoper

Oplev stjernehimlen

Oplev stjernehimlen

editorial

Hvor mange måner har Jupiter? Hvordan ser Mars ud på tættere afstande? Disse spørgsmål blev besvaret for flere hundrede år siden; før computere, rumraketter eller tanken om elektricitet. Det blev gjort muligt efter teleskopets skabelse i begyndelsen af det 17. århundrede. Det blev en hurtig succes, da Galileo Galilei opdagede fire måner til Jupiter, samt oplevelse en af de første observationer af solpletter. Det har derfra været et uundgåeligt redskab for alle nysgerrige astronomer, der bruger det til at udbygge vores fælles viden om universet.

Gennem tiden er teleskopet blev udviklet til flere utrolige versioner, der har deres fælles formål; at gøre os endnu klogere på kosmos. I dag er stjernekikkerten også stadig et vigtigt og spændende objekt, det bruges dog ikke kun hos astronomer, da det i højere grad også er i brug hos de almindelige familier. Der er stor efterspørgsel på dem, og det er samtidig vigtigt, at kvaliteten af teleskopet er høj, når det købes. Det skal føles, som da Galilei brugte det første gang. Når du køber teleskoper, bør du handle hos Kikkertland.

Linseteleskoper

Bliv en ægte astronom

Hos Kikkertland kan du vælge mellem et bredt udvalg af stjernekikkerter, der kategoriseres i ens astronomiske niveau. Der findes de simple, begynder-teleskoper og de større, mere avancerede kikkerter til den erfarne bruger. Kikkertland er meget interesserede i, at flere danskere bevæger sig ud i astronomi gennem et køb hos dem. De ønsker, at man kommer godt fra start, derfor anbefaler de, at man køber de simple kikkerter først, og derefter bevæger sig ud i de komplekse teleskoper, når man er tryk ved redskabet. 

De har et hav af forskellige typer teleskoper. De ønsker at fremhæve de datastyrede teleskoper, som nemt kan bruges til at navigere stjernehimlen ved brug af håndkontrollens database.

Hvis der opstår spørgsmål til dit valg af stjernekikkert, sidder Kikkertland klar til at besvare og yde rådgivning.