Maling af huse indvendigt

Maling af huse indvendigt

Maling af huse indvendigt

editorial

Hvad er “klumper”, spørger du måske i forbindelse med vores ordvalg i overskriften?

Det er ikke klumper i dejen eller klumper ved klistermærker eller klumpet under gulvtæppet, men de famøse klumper, som kommer i større eller mindre omfang, når man går i gang med maling af huse indvendigt.

Faktisk er de noget svære at undgå, og selv hvis man tror, man har malet perfekt, så vil man stadig kunne se tæt på, at der er nogle klumper, og man vil især kunne se dem under lup.

Klumper er nemlig en lille ophobning af maling, der sætter sig som små udposninger af maling på den overflade, man maler på.

Det kan, som nævnt, være svært at undgå helt i længden, da selv de mest erfarne og professionelle malere ender med at lave en smule klumper, medmindre man ligefrem sprayer malingen på.

Hvad kan man så gøre for at undgå de her klumper?

Det bedste er helt klart at lade rigtige malere står for at male dit hus indvendigt, da de ved, hvordan man gør den slags, men vi kan da komme med nogle råd til dig, hvad de blandt andet gør, hvis du insisterer på at gøre det selv.

Du skal vælge en god pensel til formålet og fordele malingen ligeligt på den. Ikke for meget, men heller ikke for lidt.

Så skal du male i lige strøg i samme tempo og fjerne penslen, når du rammer slutningen af det, du skal male.

Der er selvfølgelig forskel på, om du maler noget tapet, der har nogle udposninger i forvejen, eller om du maler en lige betonvæg.

Men man kan samtidig mene, at det er charmen ved malingen på væggen, at man kan se, den er malet af mennesker og ikke maskiner, så de små skønhedsfejl i klumperne bare er med til at give malingen et personligt træk.