emalje

Lækkert og indbydende badekar med ny emalje

Lækkert og indbydende badekar med ny emalje

editorial

Er du typen, som elsker en tur i spa – og booker du dig gerne ind i hotellets wellness afdeling som noget af det første, når du er på ferie eller på forretnings rejse? Så ville du sikkert af og til ønske, at dit badekar var af en sådan beskaffenhed at det indbyd til karbad og luksus inden for dit hjems fire, trygge vægge.

En ting er nemlig at skulle i tøjet og ud i kulden efter en tur i den lokale spa – en anden er blot at kunne iføre sig en blød badekåbe og trille direkte ind i den lune seng, ganske som på et hotel. Og det har man mulighed for, når man har badekar i eget hjem, altså forudsat, at dette indbyder til wellness og luksus.

Mit badekar er grimt og slidt – hvad stiller jeg op?

Hvis dit badekar der imod er mærket af mange årtiers slid, vil det nok nærmere fremstå frastødende. Kalk og okker samt rust fra vandrørene har det med at indlejre sig i den slidte emalje og her danne grimme brunlige og gullige plamager, som føles ru i overfladen. Dette fænomen ses ofte foran afløbet og rundt om vandrør og armatur. Samtidig vil ridser og skrammer i karrets emalje være de rene bakterie bomber. Og det er ikke ligefrem den type badekar man har lyst til at dyrke afslapning og wellness i.

Du kan dog hurtigt få foranstaltet en reparation af badekar ved en professionel badekarsmaler. En badekarsmaler kan i løbet af få timer trylle dit gamle, slidte badekar om til et splinternyt et af slagsen, ved hjælp af en teknik som kaldes reemaljering. Ved reemaljering slibes den grimme og slidte overflade af badekarrets emalje, og et nyt lag super stærk emalje påføres. Efter et døgn har du et badekar, som står skinnende som nyt.

Læs mere på ny-emalje.dk