brugte biler lolland

Kunsten at købe en brugt bil

Kunsten at købe en brugt bil

editorial

At købe en brugt bil er lidt som at vinde i lotto. Nogle gange er man heldig og gør et godt køb andre gange taber man. Men der er flere ting du kan gøre for at forbedre dine odds. 

Inden du kontakter en mulig sælger så læs hvad du kan om bilen. Hvad er dens styrker og hvilke svagheder har den. Hvor går den typisk i stykker og er det noget der nemt kan repareres eller kan du se frem til tårnhøje mekanikerregninger. Hvis det sidste er tilfælde skal det afspejles i prisen. Du kan f.eks. kigge på brugte biler på Lolland

Få en mekaniker til at undersøge bilen før køb

Selvom en bil er nysynet er det ikke det samme som at der ikke er fejl. Det betyder udelukkende at det er en bil det er lovligt at køre i. Derfor er det en god ide at få en uvildig mekaniker til at gennemgå den inden køb. Er det ikke muligt så få indskrevet i købsaftalen at den skal forbi en mekaniker og evt. fejl skal udbedres af sælger. Får du den ikke undersøgt eller får skrevet et forbehold fanger bordet, da bilen er købt som beset.

Ud og kør en tur

Når du skal ud og kigge på bilen så er det en god ide hvis det er hos en forhandler at se på hvilke andre biler han sælger. Ser de ok ud er din det sandsynligvis også. 

Bed om at få lov til at køre en tur. Den skal være på mindst en halv time og skal både indeholde en tur på motorvejen og bykørsel. Det giver dig en ide om bilen og evt. fejl. Køre du blot rundt om hjørnet vil det eneste du lære være, at bilen kan starte når nøglen drejes om. Det er selvfølgelig også en fordel.