kay bojesen

Kay Bojesens store udvalg

Kay Bojesens store udvalg

editorial

Kay Bojesen er et af de mest berømte danske mærker, når man taler om håndværk og genstande til boligen. Der findes rigtig mange forskellige figurer og genstande, som du kan have i dit hjem. Den mest ikoniske figur, som er lavet af Kay Bojesen er formentlig den velkendte abe. Der er ingen tvivl om, at netop Kay Bojesen er noget af det mest eftertragtede, som vi skaber her i Danmark. Det er samtidig med til at give glæde og pynte mange danske hjem, hvilket også er en af årsagerne til, at det med tiden er blevet så populært, som det er den dag i dag. 

Historien bag Kay Bojesen

Det starter i 1920’erne, hvor en sølvsmed får sig en søn, som så får tildelt navnet Otto. Han udvikler sig så med tiden til at blive en kæmpe kunsthåndværker, men det starter med, at han laver små finurlige figurer i hånden ud af træ. Det var ikke meningen, at figurerne skulle være meget detaljerede og smukke, men nærmere bare være charmerende og sjove. 

Tanken var samtidig, at de skulle kunne holde til noget. Da legen tit var lidt hård ved legetøjet, og man ikke ønskede, at børnelatter og glæde blev erstattet af gråd og tristhed. Figurerne skulle samtidig også være behagelige at røre ved, men for det meste også runde i formerne, hvilket er årsagen til, at mange figurer har runde former. 

Med tiden blev Kay Bojesen så stort, at de begyndte at gå ind på markedet for bestik, hvor der er blevet lavet en række af forskellige bestik og tilbehør, som blandt andet bliver benyttet i køkkenet. Det skal derfor understreges, at der altså er mange forskellige produkter som du kan købe, som er produceret af Kay Bojesen. Det handler blot om, at du selv skal finde det produkt, som giver mest mening at købe for dig.