blikkenslager

Hvordan bliver jeg blikkenslager?

Hvordan bliver jeg blikkenslager?

editorial

At blive blikkenslager er et godt karrierevalg for folk, der er interesseret i at arbejde med deres hænder og løse problemer. Selv om det kræver, at man gennemfører et lærlingeprogram, kan de, der bliver optaget på et VVS-program, se frem til en stabil karriere med god løn og gode fordele.

VVS’ere har også den tilfredsstillelse at vide, at de er med til at holde hjem og virksomheder i gang uden problemer.

blikkenslager

Uddan dig som blikkenslager

For at blive blikkenslager skal interesserede personer først gennemføre et akkrediteret lærlingeprogram. I løbet af deres læretid vil de modtage uddannelse på arbejdspladsen fra erfarne blikkenslagere samt klasseundervisning i emner som matematik, planlæsning og fysik. Når de har afsluttet deres lærlingeuddannelse, kan blikkenslagere tage en eksamen for at opnå deres licens.

Der er tre hovedtyper af VVS-installationer: sanitære installationer, storminstallationer og drikkeinstallationer. Lærlingeuddannelsen varer typisk fire år og omfatter også uddannelse på arbejdspladsen og undervisning i klasseværelset inden for de tidligere nævnte typer af VVS. Når de er certificeret, er blikkenslagere ansvarlige for at vedligeholde deres licenser og følge med i eventuelle ændringer i VVS-reglerne.

 

Find et arbejde som blikkenslager

VVS’ere er meget efterspurgte, og erfarne fagfolk kan tjene en god løn. Hvis du er interesseret i at blive blikkenslager, er der et par ting, du skal gøre for at komme i gang. For de første, kan du med fordel forhøre dig i din omgangskreds, blandt venner og familie, som bor i nærområdet. Hvis du vil være Blikkenslager i Roskilde, vil det være en god idé at starte med at snakke med folk, som arbejder inden for feltet og som også bor i byen. Derudover er det en god idé at få en anbefalingen fra en person, som tidligere har haft en blikkenslager ude. Hvis de har haft en god oplevelse, er det et godt tegn på at det er en god arbejdsplads.

Derfra kan du enten sende en ansøgning eller komme forbi og hilse på medarbejderne.