gasflaske

Har du overblikket over, hvilket type din gasflaske er?

Har du overblikket over, hvilket type din gasflaske er?

editorial

Gasflasker, som man også i ental kan kalde for flaskegas, er blevet mere og mere populært at bruge, fordi man især ser, at gasgrille vinder indpas i grillmiljøet, der tidligere har været domineret af kulgrill, om det så har været engangsversionen, kuglegrillen eller den mere klassiske variant.

Den gasgrill er nemmere at kontrollere, har mere plads, kan lukkes af, riste brød og endda også have et køleskab i sig til kolde varer!

Og så er det simpelthen bare så nemt lige at slutte sådan en gasflaske til en ledning og sætte den til grillen og tænde den. Det er mere nemmere at regulere varmen med end på en kulgrill.

Selvfølgelig bruger man også gasflasker i mange andre sammenhænge, som kan være alt fra de små, man tager med på vandringer i bjergene, til når man lige vil lave lidt mad over et gasblus.

Campister benytter sig også meget af gas, da det er nemt at tænde op for gaskomfuret og lave mad på den måde, så man sparer strøm på den måde.

Helt frem til industrien, der jo også skal bruge gas i mange forskellige sammenhænge, hvor der er brug for meget gas ad gangen, så man indkøber de store, høje gasflasker, man har mange stående af, så man aldrig løber tør for gas.

For løbe tør, det gør man, og det er jo ikke lige som med væske, hvor man kan se, hvor meget der er tilbage. Gasflasker er oftest den lukkede art, hvor man er nødt til at bedømme på vægten, om der er mere gas tilbage.

Er man så løbet tør, må man hen at ombytte den til en ny, og her er det så vigtigt, at man er klar over, hvilken gasflasketype, man har at gøre med, så man kommer hjem med en tilsvarende – og kan grille videre.