Gulvsliber Horsens

Gulvafslibning: Ofte stillede spørgsmål om afdækning

Gulvafslibning: Ofte stillede spørgsmål om afdækning

editorial

Et trist, træt og kedeligt trægulv trækker førstehåndindtrykket af din bolig helt ned i kælderen, mens et nyeslebet og nybehandlet trægulv gør underværker for indretningen – men hvordan forbereder du dig på en gulvafslibning?

De fleste gør-det-selv-folk ved, hvor de skal vende sig hen, hvis de har spørgsmål, eller der skal købes ind til store projekter, men for os almindelige mennesker, der ikke har tænkt os at kaste os over gulvafslibningen på egen hånd, er det straks værre. Hvad skal vi gøre, og hvor skal vi købe de nødvendige materialer, så vi kan forberede os på håndværkernes ankomst?

Vi har svaret – læs med, og bliv klogere.

Sådan dækker du af inden en gulvafslibning

Vi har talt med en professionel gulvafsliber, der fortæller, at han typisk møder fire spørgsmål fra kunderne, når de skal gøre klar til en gulvafslibning:

– Hvor køber jeg afdækning?

– Skal jeg afdække alt inventar?

– Hvor meget støver en gulvafhøvling/-afslibning?

Vi giver dig naturligvis svarene på alle spørgsmål lige her.

Hvor køber du afdækning?

Det bedste materiale til afdækning af inventar er afdækningsplast eller -tape. Afdækningsplast er godt at bruge, hvis du eksempelvis skal dække hele køkkenet af, mens du kan lukke åbninger på skabe og døre med tape. Så ender støvet ikke i de tilstødende rum.

Skal du afdække alt inventar?

Det er en god idé at flytte alle ikke-stationære møbler ud af rummet inden en gulvafslibning og derefter dække det resterende inventar af med plast og tape. Det gælder både skabe, reoler, kommoder etc.

Hvor meget støver en afhøvling/afslibning?

Der er støvposer på alle moderne slibemaskiner, men det er umuligt at opsamle alt støvet. Som tommelfingerregel siger man, at 5% af støvet fra en afslibning ender i rummet, og det er faktisk en del – og netop derfor er det godt at dække af efter ovenstående anvisninger, så du slipper for at gøre for meget rent.