regnskoven

Giv en hånd med, og lad os sammen beskytte kloden

Giv en hånd med, og lad os sammen beskytte kloden

editorial

Dele af regnskoven bliver hver dag fældet, hvilket skader både befolkningsgrupper, dyrearter og planter. Desuden har fældningen af regnskoven store konsekvenser for klimaet, bl.a. fordi der bliver udledt store mængder CO2.

Politikere og non-profit organisationer har i årevis forsøgt at sætte fokus på de mange konsekvenser, der er forbundet med fældning af verdens regnskov. Her får du et par tips til, hvordan du som privatperson kan tage beslutninger, der er bedre for klimaet.

regnskoven

Spar på vand og energi

Tænk over hvor meget vand du bruger i løbet af en dag. Kan du minimere mængden af vand? Prøv at tage kortere bade og vask op i en balje i stedet for at bruge rindende vand. Brug af mindre vand reducerer trykket på spildevands- og afløbssystemer, hvilket medfører reducerede vedligeholdelsesomkostninger. Husk også at slukke lyset, når du går hjemmefra, og at spare på varmen, når du kan. 

Køb fra virksomheder, der arbejder målrettet for at redde klimaet

Mange forskellige virksomheder støtter projekter, der arbejder målrettet mod fældning af regnskoven. Det kan også være at de støtter projekter, der skal uddanne lokale befolkningsgrupper, bl.a. i deres kamp for rettigheder og selvbestemmelse. Hvis du har mulighed for det og råd til det, kan du med fordel støtte disse virksomheder, og altså indirekte gøre en indsats for at forbedre bl.a. klimasituationen i verden. 

Køb ind med omtanke

Køb kun det du ved, at du får brugt. Hvad enten der er tale om mad, tøj, sko eller elektronik, bør du tænke på miljøet, inden du smider noget ud kort tid efter du har købt det, blot fordi du har råd. Det er nødvendigt at vende hele vores mindset, for at vi kan stå sammen og bl.a. komme overforbrug til livs, hvilket er en af de ting, der spiller en stor rolle når det gælder den forværrede klimasituation i verden.