bedemand ringsted

Find din bedemand i Ringsted, og få den bedste hjælp til begravelse eller bisættelse

Find din bedemand i Ringsted, og få den bedste hjælp til begravelse eller bisættelse

editorial

Står du i den situation, at du er ansvarlig for alle de opgaver, som optræder i kølvandet på et dødsfald i familien? Så skal du vide, at du ikke står alene. Det er muligt at få hjælp fra mange professionelle i denne sammenhæng – først og fremmest fra den lokale bedemand.

Hvornår kan jeg få hjælp fra en bedemand?

Når en begravelse eller en bisættelse skal arrangeres, er der mange praktiske opgaver, som knytter sig hertil. Ud over det, at der skal træffes aftaler med præsten og med kirkekontoret i sognet, hvorfra den afdøde skal bisættes, omkring tidspunktet for ceremonien og bisættelsens art. er der tale om en jordfæstelse, skal der træffes særlige foranstaltninger desangående. Og foreligger der ønske fra den afdøde omkring en særlig form for begravelses eller bisættelses ceremoni, skal dette også imødekommes.

Det kan for eksempel være, at den afdøde tilhørte et andet tros samfund end det protestantisk kristne, og derfor skal bisættes i henhold hertil. Eller den afdøde kan have næret et ønske om at blive bisat ved en humanistisk ceremoni, og få nedsat kiste eller urne i uindviet jord.

Dernæst er der en del mindre opgaver, som skal løses – for eksempel indhentning af begravelses hjælp fra den afdødes private pensions ordning, fra Sygeforsikringen Danmark, eller fra kommunen. Der skal bookes lokaler til gravøl, frokost eller reception, som gerne følger efter selve bisættelses ceremonien. Og så er der mange, som sætter pris på, at der bliver indrykket en dødsannonce i aviser og dagblade, så andre interessenter er informeret.

Bedemanden kan hjælpe dig med alle disse ting. Det kan være en stor fordel at vælge en lokal, stedkendt bedemand, som har god kontakt til såvel kirkekontoret som til restauranter, kroer, forsamlingshuse eller gæstgiverier, som med kort varsel kan træde til og tilbyde forplejning af begravelses gæsterne. Når du har en bedemand til hjælp, har du sikkerhed for, at alt foregår efter bogen.

Du kan læse mere, og finde din bedemand i Ringsted, på bedemand-berner.dk