rocna anker

Få optimal sikkerhed ved ankring med et Rocna anker

Få optimal sikkerhed ved ankring med et Rocna anker

editorial

Når ferie turen ågr til sund og bælt i de smukke danske farvande er det smart at have styr på alt hvad der befinder sig ombord på båden. Derfor er der mange båd ejere som vælger at landsætte skuden i de kolde vintermåneder, dels for lettere at kunne udføre småreparationer og vedligeholdelses arbejde på båden, dels for at tjekke op på alt ombord værende udstyr.

Det er vigtigt at alt sikkerheds udstyr – for eksempel redningsveste – er intakt, og passer til alle besætnings medlemmer. Elektronisk navigations og kommunikations udstyr skal også være up to date, lige som de sanitære faciliteter skal testes grundigt. Og så er det selvfølgelig vigtigt at er er styr på anker og fortøjning udstyr.

Hvilket anker skal jeg vælge?

Det er sjovt og hyggeligt at sejle, og at lægge til i havne og marinaer for at kunne proviantere, få vasket tøj, eller måske udforske den nærmeste by. Det er dog også en stor fordel at kunne kaste anker ud for de flotte kyststrækninger på hvilke Danmark er så rig. En enkelt nat under stjernerne på åbent vand uden andre lyde af bølgernes skvulp mod bådens skrog kan være en sand lise for sjælen. Og til det formål har du brug for et anker i høj kvalitet – for eksempel et moderne Rocna anker.

Hvad er fordelene ved et Rocna anker?

Et Rocna anker er en innovativ og enkelt udformet variant af det klassiske plovanker. Dette betyder at et Rocna anker vil grave sig ned i havbunden frem for at bruge sin vægt. Et Rocna anker er derfor ideelt hvis du fortrinsvis ankrer op i smult vand – for eksempel ud for en dansk sandstrand. Her vil du opleve den utroligt store holdkraft som kendetegner et Rocna anker.

Læs mere, og find det rette Rocna anker, på https://www.baadbiksen.dk/baadudstyr/11-rocna-anker/