sidehængte vinduer

Få et godt indeklima med 3 trin

Få et godt indeklima med 3 trin

editorial

Det er vigtigt at have et godt indeklima da det kan være essentielt for at leve sundt, raskt og ikke får fugtproblemer, derfor har vi listet forskellige måder du kan få et bedre indeklima, så følg med her og bliv klogere på hvordan du kan få bedre ventilation i hjemmet.

sidehængte vinduer

Ventilationssystem

Hvis du har et nyt hjem eller renoveret hjem, så er der garanteret også tætnet grundet at der er blevet isoleret bedre end før i tiden ved ældre bygninger. Det er derfor en god ide at få lavet et ventilationssystem, hvis dette er tilfældet. Et ventilationsanlæg med varmegenvinding skyder ikke varmen i lejeligheden eller huset ud, derfor er det optimalt, på grund af at man kan have god udluftning uden det er på bekostning af varmen.

Sidehængte vinduer

En anden mulighed er sidehængte vinduer da de kan åbne bredt er de gode til at lufte ud med, ud over det bruges det også til at få god belysning. Man kan også få en ventilationssluse installeret i siden af vinduet hvis dette ønskes. Sidehængte vinduer åbner fra siden frem for bunden og er derfor god mod udluftning.

Hvad er et sundt indeklima?

Et dårligt indeklima kan være skyld i hovedpine eller allergi. Der er flere faktorer der afgør om der er et sundt indeklima, herunder handler det om luftens kvalitet, fugten i luften, mikroorganismer, temperatur og træk. Man bør lufte ud hver dag, helst med gennemtræk, både når du har lavet mad eller for eksempel når man tager et bad. Hold en temperatur på omkring 20-22 grader i hjemmet. Man bør også gøre rent mindst 1 gang i ugen, så man kan komme af med alle de skadelige stoffer og mikroorganismer. Man skal også huske at få luft ind til de fugtige rum, det kan være rum som opholdsrum som sjældent bliver luftet ud.