carglas

Få det hellere repareret...

Få det hellere repareret...

editorial

Har du fået stenslag eller revner i forruden? Så få det repareret! Professionel reparation eller udskiftning af carglas tager overraskende kort tid, og to ud af tre gange kan du få det dækket af din forsikring. 

 

Skal du have nyt carglas?

Nyt carglas – eller på dansk: forrude – er ikke altid nødvendigt, når du får en skade i glasset. Et lille stenslag kan repareres, hvis det er mindre end en 2-krone og ikke er tættere på rammen end 5 cm. Større skader og revner kræver en udskiftning af forruden. 

Reparation af stenslag

Et eller flere stenslag kan udbedres på ruden uden udskiftning. Reparationen er overstået på ca. 15 min. pr. stenslag og kan udføres hvor som helst. Konkret betyder det, at du kan bestille en reparation af stenslag på din arbejdsplads, så forruden bliver repareret, mens du sidder og arbejder. Du kan sagtens få lavet reparation af flere stenslag på ruden på samme tid. 

Usikker på om din forrude skal udskiftes?

En professionel vil med et enkelt øjekast kunne afgøre, om det er nødvendigt at udskifte forruden. Det handler om størrelsen på skaden og placeringen på ruden i forhold til rammen. En udskiftning af forrude tager ca. 1 arbejdsdag og kræver, at du afleverer bilen på værkstedet. 

For nogle biler er det påkrævet med en kalibrering efter udskiftning af forrude. Dette gælder typisk for nyere biler med kamera og baksensorer. Om en kalibrering skal udføres, kan kun afgøres ved en køretur i bilen, så det kan ofte gøres i forlængelse af rudeudskiftningen. 

Dækker forsikringen min skade?

De fleste har som en del af deres bilforsikring en dækning af skade på forrude. Det er forskelligt fra forsikring til forsikring, hvem der dækker og hvor meget. Ofte er det op til et vist beløb og andre gange er der blot nedsat selvrisiko på forrudeskader. 2/3 af alle forrudeskader dækkes af forsikring.