bondage

En lille historie om bondage

En lille historie om bondage

Bondage, dominans, sadisme og masochisme omfatter en række erotiske sexlege. Selvom udtrykket bondage har eksisteret længe, er oprindelsen uklar. Bondage omfatter en bred vifte af sexlege, der spænder fra binding og erotisk spanking, til mere avancerede sexlege. I dag betragtes bondage som en afvigelse med et forholdsvis stor gruppe af mennesker nyder at praktisere. Bondage kan involvere læder, latex, gummi feticher, kropsmodifikation, spanking og meget mere. Bondage er ikke specifik for nogen seksuel orientering eller kønsidentitet, snarere er alle identiteter repræsenteret i samfundet. Interessen for bondage kan variere fra engangsforsøg til en livsstil. Det er vigtigt at bemærke, at bondage ikke altid involverer penetrerende sex eller orgasme.

Bondage og disciplin er seksuel adfærd der er tæt relateret til Sadomasochisme. I disse sexlege begrænser man fysisk en person med apparater eller psykologisk med kommandoer, og dette er en vigtig del af den seksuelle oplevelse. Bondage og disciplin adskiller sig fra Sadomasochisme, idet det ofte ikke involverer fysisk smerte, kun fysisk tilbageholdenhed.

Uanset seksuel orientering foretrækker flertallet af mænd og kvinder, der er involveret i bondage og disciplin, at spille den underdanige rolle, undertiden kaldet “bunden”. Nogle mennesker anser det som “lettere” at tage den underdanige rolle, fordi det kræver en mindre indsats. Derudover er der mange, der nyder tanken om, at en anden har kontrol over dem, og nyder at opgive kontrol eller fri vilje til en anden person. Der er imidlertid mange individer, der får stor tilfredshed ved at være den ene i magten. Dem der indtager denne rolle kalder man for “toppen”.

Der er en hel del kvinder, der nyder at spille den dominerende rolle. En kvinde, der tager denne rolle, kaldes som regel en dominatrix. Nogle mennesker nyder at være både de både dominerende og underdanige på skift. Dem kalder man “switches.” I dominans og indsendelse (D-S) udfører mænd og kvinder ofte roller, der viser forskellige magtstillinger, for eksempel lærer og fræk studerende. Dominans og underkastelse involverer normalt ikke egentlig vold, og de seksuelle bondage lege planlægges ofte omhyggeligt på forhånd (herunder etablering af et safe word).