Brugte biler i danmark, salg af biler, bilportal

Brugte biler – hos privat eller forhandler?

Brugte biler – hos privat eller forhandler?

editorial

Når du leder efter en brugt bil, er det helt store spørgsmål, om den skal købes hos en privatperson eller en forhandler – vi kigger lidt på fordele og ulemper.

Helt grundlæggende er den største forskel på at købe privat eller hos en forhandler, at du enten køber af en helt almindelig person, der ikke nødvendigvis ved noget om biler eller af en professionel forhandler, der med garanti ved en masse om biler.

Men der er flere forskelle.

Forhandleren er forpligtet til at give dig to års reklamationsret på bilen, hvilket du ikke får hos en privatperson. Af samme årsag er det ofte billigere at handle med private.

Reklamationsret og brugte biler

Undrer du dig over, hvad det vil sige, at du får reklamationsret, hvis du køber bilen hos en forhandler? Det betyder i virkeligheden bare, at du har krav på at få rettet fejl og mangler, som allerede var på bilen, da du købte den – også selvom hverken du eller forhandleren opdagede dem. Husk dog, at en brugt bil købes som beset, og du kan ikke reklamere over fejl, du er blevet oplyst om.

Vælger du at købe bilen hos en forhandler for at drage fordel af reklamationsretten, skal du overveje, hvilken forhandler du vælger. Nogle er lettere at arbejde med end andre, og nogle tager deres ansvar mere alvorligt end andre. Er du i tvivl, kan du søge erfaring hos venner og bekendte, ligesom du altid kan bruge sider som for eksempel Trustpilot til at undersøge, hvad tidligere kunder siger.

Vælger du at købe bilen privat, bør du undersøge, om der er restgæld i bilen. Er der det, kan du stille som krav, at gælden indfries, når du overtager bilen – og du kan roligt sige, at det skal gøres, mens du er til stede. Hvis sælgeren ikke har noget at skjule, vil vedkommende ikke have noget i mod det.