Boller i karry - det lækre og nemme aftensmåltid
Du finder ikke nogle former for hjemmelavet aftensmad, som er mere populære hos børn og øvrige familiemedlemmer, end de traditionelle danske retter. Eventuelt, som tilfældet er med den elskede ret boller i karry, med et pift af det eksotiske i form af karrypulver.
Selv om boller i karry har meget lidt med klassiske karryretter fra indien, Thailand eller andre fjerne landet at gøre, giver karrypulver alligevel et strejf af aroma, som vækker mindelser om disse eksotiske områder. Karry som vi kender det i Danmark er et blandings krydderi, som typisk består af de særdeles aromatiske urter og krydderier bukkehornsfrø, kommen, kardemomme, chili, hvidløg og gurkemeje.
Du kan vælge imellem stærke og milde karry varianter – og skal din boller i karry serveres for helt små familiemedlemmer med arte, uprøvede ganer, kan du med fordel vælge den milde variant. Du kan således servere dine boller i karry med en skål karrypulver, således at hver enkelt deltager i måltidet selv kan tilsætte ekstra karry alt efter smag og behag.
Velsmagende og næringsrig aftensmad med boller i karry
Den runde, flødebaserede sovs og de bløde boller – som består af de samme grund ingredienser som traditionelle frikadeller, men ikke er forsynet med den hårde stegeskorpe – er et hit hos små og store. Efter en lang dag med arbejde, daginstitution og skole, er det befriende at kunne sætte tænderne i en lækker omgang boller i karry, som – foruden at mætte virkelig godt – er både velsmagende og fyldt med gode nærings stoffer.
Du kan desuden med sindsro lave dobbelt portion – boller i karry kan fryses ned og holde i månedsvis, og skal således blot varmes op, når der skal hurtig og nem aftensmad på bordet.